<<< ruimte / performance
 
RUIMTE / PERFORMANCE


2006

LIQUID TIME
Een dans performance van en met An Debie en Els Soetaert.


LIQUID TIME zal te zien zijn tijdens het performancefestival MOMENTUM in Les Bains in Brussel. Dit festival neemt plaats op 16, 17 en 18 juni 2006. Meer info op www.bains.be en www.momentum-festival.org
  © An Debie/ Els Soetaert


LIQUID TIME“An apparition - the precision of presence - the ghostly and evanescent presence of a body in movement - the suggestion of the passing and the ephemeral - the transitory and the fragile...”Liquid Time is een dans-performance van en door An Debie en Els Soetaert.
Het is een samenwerking waarin de creatiewerelden van de twee performers, nl. het beeldend werk van Els en het bewegingswerk van An, met elkaar geconfronteerd worden en mekaar onderzoeken.In essentie is Liquid Time een visuele en lichamelijke weergave van de cyclische duur onder de vorm van het al dan niet fysiek verschijnen van de performers en visuele elementen in de ruimte. Het samenspel tussen het lichaam in zijn transparant omhulsel, het licht en de ruimte geeft zowel visueel als inhoudelijk uiteenlopende gelaagdheden. Het lichaam is aanwezig als vergankelijk element, maar in de bewegingen en de acties zelf wordt de continue, organische tijd opgenomen. Deze interactie werkt desoriënterend en zo ontstaat er een sterk contrast tussen het concreet lichamelijk aanwezig zijn en de leegte waarin alleen nog het ademen over blijft.
BIO deelnemers


An Debie (°1976)
“Do you come to art to be comforted, or do you come to art to be re-skinned?” Ali Smith

An Debie gaat in haar werk op zoek naar hoe het bewegende lichaam als kunstwerk kan functioneren. Ze ziet het lichaam als een onderzoeksveld, een plek van confrontatie en reflectie. Haar bewegingstaal wordt gekenmerkt door een precisie in tijd en ruimte, maar tegelijk ook door een vrijheid en intensiteit die toelaten het lichaam in al zijn gelaagdheden te laten communiceren.

An Debie studeerde Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent. Ze liep stage kunstkritiek aan het H.I.S.K. te Antwerpen en werkte als gids in het S.M.A.K. te Gent. Haar studies combineerde ze met een intensieve training in hedendaagse dans en andere bewegingsvormen in België, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. In 2003 en 2005 nam ze deel aan het “Atelier intensif de composition et création en danse”, georganiseerd door Monica Klingler en Marian del Valle. Ze creëerde er haar solo’s Anna en Lotlom (Leaning On The Limits Of Myself), deze waren te zien in Théâtre L’L, De Beursschouwburg, G.C. De Markten en La Raffinerie te Brussel.
Els Soetaert (Gent, 1970)
Soetaerts werk is veelzijdig en multidisciplinair te noemen. Haar traject evolueerde van theater- en dansproducties naar performances, video-installaties en beeldend werk (o.a. OOG, DO NOT TOUCH-FRAGILE, IK WAS HIER, SNAILTALK, VERS, CLOSE EYE, INSIDE/ OUT). De ervaring van de omgeving door het lichaam, en de wisselwerking tussen beiden, vormen het vertrekpunt voor haar creaties. Hoe de aanwezige (kijker) op subtiele wijze in zijn lichamelijkheid raken? Hoe stel je jezelf aanwezig in je kwetsbaarheid? Hoe ontmoeten? Tijd, de ervaring van de duur, speelt hierin, samen met zintuiglijkheid, en vooral de tastzin, een belangrijke rol. Els Soetaert volgde een architectuuropleiding aan het St-Lucas/Gent en stedenbouw aan het K.U.L. Ze publiceerde twee gedichten en een kortverhaal in het tijdschrift Gierik/NVT. Na twee jaar Dramatische Kunsten aan het Rits in Brussel liep ze stage bij Theater Antigone en Needcompany. Vanaf 1999 maakt ze zelf creaties onder ROUNDFACE vzw. Haar werk was te zien in o.a. Vooruit/Gent, Limelight/ Kortrijk, CC Berchem/Antwerpen, CC Genk/Genk, De Velinx/Tongeren, CC Muze/Heusden-Zolder, Huis van Alijn/Gent, Croxhapox/Gent, galerij Jan Colle/ Gent, Les Bains/Brussel. Een overzicht van haar werk is te vinden op de website: www.roundface.be