<<< ruimte / performance
 
RUIMTE / PERFORMANCE


2003

VERS, de tong weet het maar kan het niet zeggen

Een installatie-performance van en met Alda Snopek, Ilse Roman en Els Soetaert.
© Kurt Van Der Elst

In een verduisterde ruimte staan drie serres. Aan de hand van video, diaís, performance en geluid bieden Alda Snopek, Ilse Roman en Els Soetaert het publiek, die vrij in dit coconlandschap rondloopt, een smaakpanorama aan. Elk vanuit hun serre exploreren ze de grens tussen wat nog natuurlijk is en wat kunstmatig, wat vers en fris is en wat aangetast, gemanipuleerd.

Enerzijds heb je het totaalbeeld van die serres waartussen de toeschouwer wandelt. Anderzijds wordt de toeschouwer aangespoord naar details te kijken die in en rondom de serres te zien zijn. Door de wisselwerking tussen wat er te zien en te beleven valt in de drie serres, de ingrediŽnten die de performers elk afzonderlijk gebruiken en het totaalbeeld van deze drie serres creŽren zij een vreemd, poŽtische omgeving. Het publiek mag in deze wereld vrijelijk rondlopen, kijken en luisteren.

en meer
Sofie Van Loo, wetenschappelijk medewerker Gynaika-KMSKA, schreef een tekst over VERS, of hoe een binnengrens een buitengrens wordt en omgekeerd.

5 6, 7en 8 november 2003 in Vooruit /Gent
8, 19 en 21 mei 2004 in Vooruit /Gent
26 november 2004 in CC Berchem/Antwerpen

productie: ROUNDFACE vzw i.s.m. Vooruit
gesubsidieerd door de Stad Gent/Dienst Cultuur en de Provincie Oost-Vlaanderen