<<< agenda
 
LIQUID TIMELIQUID TIME zal te zien zijn tijdens het performancefestival MOMENTUM (www.momentum-festival.org) in Les Bains (www.bains.be) in Brussel.
Het festival gaat door op 16, 17 en 18 juni 2006.Enkele beelden van de nieuwe dans-performance van An Debie en Els Soetaert© An Debie / Els Soetaert


ďAn apparition - the precision of presence - the ghostly and evanescent presence of a body in movement - the suggestion of the passing and the ephemeral - the transitory and the fragile...Ē


Liquid Time is een dans-performance van en door An Debie en Els Soetaert.
Het is een samenwerking waarin de creatiewerelden van de twee performers, nl. het beeldend werk van Els en het bewegingswerk van An, met elkaar geconfronteerd worden en mekaar onderzoeken.


In essentie is Liquid Time een visuele en lichamelijke weergave van de cyclische duur onder de vorm van het al dan niet fysiek verschijnen van de performers en visuele elementen in de ruimte.


Het samenspel tussen het lichaam in zijn transparant omhulsel, het licht en de ruimte geeft zowel visueel als inhoudelijk uiteenlopende gelaagdheden. Het lichaam is aanwezig als vergankelijk element, maar in de bewegingen en de acties zelf wordt de continue, organische tijd opgenomen. Deze interactie werkt desoriŽnterend en zo ontstaat er een sterk contrast tussen het concreet lichamelijk aanwezig zijn en de leegte waarin alleen nog het ademen over blijft.